Google AdSense ABD Vergi Bilgilerinin Girilmesi Hakkında Bilgilendirme ve Sıkça Sorulan Sorular

Google AdSense ABD Vergi Bilgilerinin Girilmesi Hakkında Bilgilendirme

AdSense hesaplarınızda şöyle bir uyarı görmüş olabilirsiniz:
Önemli: Ek vergi bilgileri vermeniz gerekip gerekmediğini kontrol edin. Tüm YouTube içerik üreticilerinin ve iş ortaklarının, ödemelerinde geçerli vergilerin doğru hesaplanabilmesi için vergi bilgilerini göndermesi gerekir.
 
Google, ABD Milli Gelirler Yasası'nın 3. Bölümü uyarınca ABD dışında para kazanan tüm içerik üreticilerden vergi bilgileri toplamakla ve ABD'deki izleyicilerden gelir elde etmeleri halinde söz konusu içerik üreticilerin kazançlarından vergi kesintisi yapmakla yükümlüdür. Bu yüzden sizden bu bilgiler isteniyor.

Bu konu ABD tarafından kazançlarınızdan gereksiz fazla vergi alınmaması için önemlidir.

Bu konuda daha fazla bilgi için: 

 
VERGİ BİLGİLERİNİ GİRME
  1. AdSense panelinize giriş yapın.
  2. Sol menüden Ödemelere tıklayın. Sonrasında Ayarlar'a ondan sonra da 
    Amerika Birleşik Devletleri vergi bilgileri yazının yanında yer alan kalem simgesine tıklayın. Ardından Vergi Bilgilerini Yönetin yazısına tıklayın. Veya direkt bu sayfaya gelmek için buraya tıklayın.
  3. Açılan sayfada Vergi Bilgileri Ekleyin butonuna tıklayın.
  4. Açılan pop-up hesabınızı doğrulamak içindir. Şifrenizi yazıp İleri butonuna basın.
  5. Sonrasında doğru vergi formunu doldurabilmeniz için size birkaç soru sorulacak. Bu soruları doğru cevaplamanız önemlidir. Hesabınızın türü nedir? sorusuna AdSense hesabınız bireysel ise "Kişisel" işletme hesabıyla "Şahıs olmayan / tüzel kişi" seçeneğini seçin. Hesap türünüz Kişisel ise ve ABD vatandaşı veya ABD'de ikamet etmiyorsanız sonraki sorunun cevabını Hayır seçin. Hesap türünüz işletme ise "Bu hesap bir ticari ad veya tek ortaklı kuruluş adı mı?" sorusuna hesap adınız şirketinizin adıysa kutucuğu işaretleyin. "Tek sahibi veya tek ortağı adı yerine" işletmenin yasal sahibi veya tek ortağının adını yazın. Oraya yazdığınız isim tüzel kişilikse "Tüzel kişi" gerçek kişi ise "Kişisel" seçin  "Kuruluşunuz ABD'de mi faaliyet gösteriyor?" sorusuna ABD'de faaliyet göstermiyorsanız "Hayır" seçin. "ABD vatandaşı mısınız veya ABD'de mi ikamet ediyorsunuz?" diye sorarsa "Hayır" seçin.
  6. Sonrasında size birkaç tane vergi formu seçme seçeneği çıkacak hesap türünüze göre. Hesap türünüz kişisel ise W-8BEN formunu tüzel kişi ise W-8BEN-E formunu seçin. Ardından W-8BEN formuna git butonuna basın.
  7. Şahıs adı kısmına adınızı ve soyadınızı yazın. (Türkçe harf yazmayınız. Onun yerine latin harfleri yazın Örneğin Doğukan yerine Dogukan)  Şahıs şirketleri "Ticari ad veya tek ortaklı kuruluş adı" kısmına şahıs işletmenizin adını yazabilirsiniz.
  8. Vatandaşlığı bulunduğun ülke kısmından Türkiye'yi seçin.
  9. Yabancı TIN kısmına T.C. Kimlik Numaranızı yazın. İşletmeyseniz vergi numaranızı yazın. İleri butonuna basın.
  10. İkamet ettiğiniz adres bilgilerinizi girin. Bu bilgilerin doğruluğu önemlidir. Burada da Türkçe karakter kullanmayınız (Örneğin İncir Sokak yerine Incir Sokak Üsküdar yerine Uskudar) "Kalıcı ikamet adresi, bir Posta Kutusu veya aracı adresi. Ek belgeler göndermeniz gerekir." ve "Posta adresi, kalıcı ikamet adresiyle aynı" yazılarının yanındaki kutucuğu işaretleyin. Sonrasında İleri butonuna basın.
  11. Türkiye ile ABD arasında vergi anlaşması bulunduğundan "Vergi anlaşması kapsamında daha düşük bir stopaj oranıyla ilgili hak talebinde mi bulunuyorsunuz?" sorusuna "Evet" cevabı verin. "ABD ile vergi anlaşması kapsamında hak talep edilen ülkede ikamet ediyor." kutucuğunu işaretleyin ve Ülke seçme yerinden Türkiye'yi seçin.
  12. Özel Oranlar ve Koşullar  kısmında Hizmetler (AdSense), Film ve TV (YouTube, Google Play), Diğer telif hakları (YouTube, Google Play) kutucuklarını işaretleyin (Veya sadece gelir elde etmekte olduklarınızı da seçebilirsiniz). Sonrasında bu üçünde de Madde ve paragraf kısımlarında yer alan madde ve paragrafları seçin (her birinde bir adet var). Stopaj oranı kısmında da düşük oranlı olan oranları seçin. Sonrasında "adlı kullanıcının anlaşma maddesiyle ilgili şartları karşılamasının nedenleri:" yazısının yanında yer alan kutucuklara tıklayın. Sonrasında ileri butonuna basın.
  13. Belge önizlemesi kısmında bu form aracılığıyla doldurmuş olduğunuz formun önizlemesini görebilir ve girmiş olduğunuz bilgilerinizi inceleyebilirsiniz/indirebilirsiniz. Girdiğiniz bilgiler eksiksiz ve doğruysa "Vergi belgelerini elimdeki mevcut bilgiler dahilinde oluşturup incelediğimi onaylıyor ve belgelerin doğru, hatasız ve eksiksiz olduğunu düşünüyorum." yazısının yanında yer alan kutucuğu işaretleyin ve İleri butonuna basın.
  14. Sonraki adım verdiğiniz bilgilerinin doğruluğunu kabul ettiğinize dair belgeleri imzalamanız lazım. Tam yasal ad kısmına yasal adınızı ve soyadınızı (kimlik kartınızda yer alan ismi) yazın. (Yine Türkçe Karekter kullanmayınız. Örn: Doğukan yerine Dogukan) "İmza bölümünde belirtilen kişi siz misiniz?" kısmında kendi adınıza siz doldurduğunuzdan "Evet, imza bölümünde belirtilen kişiyim ve bu formu kendi adıma dolduruyorum" seçeneğini seçin. Sonrasına ileri butonuna basın.
  15. "Vergi kimliği bölümünde tanımlanan şahıs veya tüzel kişi ABD'de Google için herhangi bir faaliyet veya hizmet gerçekleştirdi mi?" sorusuna fiziki olarak ABD içinde işçi yada ekipman bulunduruyorsanız "Evet"; fiziki olarak ABD içinde işçi yada ekipman bulundurmuyorsanız "Hayır" seçeneğini seçin.
  16. "Gönderdiğiniz vergi bilgileri, daha önce ödeme almamış olan yeni veya mevcut bir ödeme profiliyle mi yoksa daha önce ödeme almış olan mevcut bir ödeme profiliyle mi ilişkili?" sorusuna eğer önceden AdSense'den ödeme almadıydanız "Ödeme almamış olan yeni veya mevcut bir ödeme profiliyle ilişkili vergi bilgilerini gönderiyorum" seçin. Eğer önceden AdSense'den ödeme aldıysanız "Daha önce ödeme almış olan mevcut bir ödeme profiliyle ilişkili vergi bilgilerini gönderiyorum" seçin ve "Yalan beyanın cezaya tabi olduğunu bilerek, burada yer alan bilgi ve belgelerin 1 Ocak 2020'den bu zamana kadar aynı kaldığını ve değişmediğini (aşağıda belirtilenler hariç) ve bu zaman için doğru, gerçek ve eksiksiz olduğunu beyan ederim.
    Herhangi bir değişiklik olmuşsa lütfen tarihleri ve ilgili değişiklikleri de dahil ederek bunları burada ayrıntılı bir şekilde belirtin:" kutucuğunu işaretleyin. Bu işlem sonrası Gönder butonuna basın.
Forma güncelleme yapmak istediğinizde AdSense panelinize giriş yapın Sol menüden Ödemelere tıklayın. Sonrasında Ayarlar'a ondan sonra da 
Amerika Birleşik Devletleri vergi bilgileri yazının yanında yer alan kalem simgesine tıklayın. Ardından Vergi Bilgilerini Yönetin yazısına tıklayın. Veya direkt bu sayfaya gelmek için buraya tıklayın. Sonrasında "Yeni Form Gönderin" butonuna basın.
 
Örneğin sadece Hizmetler (AdSense) seçtiniz. YouTube'da başlamak istiyorsanız formda güncelleme yapmanız ve diğer iki seçeneği de eklemek için bir üstte yazan adımları uygulayarak formu tekrar göndermeniz gerekir.

NOT: Bu formu doldurup göndermeniz Türkiye'de vergi ödemeyeceğiniz anlamına gelmez. Türkiye'de hala vergi ödemeye devam edeceksiniz. Türkiye'de AdSense vergilerini ödeme hakkında bilgi edinmek için vergi dairelerine veya muhasebecinize başvurunuz.

ABD Vergi Raporlarının Teslimat Yöntemini Seçme

Bu konuda şu yazımı okuyabilirsiniz.

 SIKÇA SORULAN SORULAR

(S = Soru, C = Cevap anlamına gelir.)

S: Azerbaycan'da yaşıyorum. Benim ne yapmam lazım?
C: Azerbaycan ile ABD arasında vergi anlaşması olduğundan yazı içinde "Türkiye" olarak seçin dediğim yerlerde Azerbaycan seçeceksiniz. T.C. Kimlik Numaranızı yazın dediğim adımda (9. adım) Azerbaycan kimlik numaranızı yazacaksınız.

S: AdSense neden bunları bizden istiyor?
C: Google, ABD Milli Gelirler Yasası'nın 3. Bölümü uyarınca ABD dışında para kazanan tüm içerik üreticilerden vergi bilgileri toplamakla ve ABD'deki izleyicilerden gelir elde etmeleri halinde söz konusu içerik üreticilerin kazançlarından vergi kesintisi yapmakla yükümlüdür. Bu yüzden sizden bu bilgiler isteniyor.

S: Bu işlemi yapmak zorunda mıyım?
C: Evet. ABD Milli Gelirler Yasası'nın 3. Bölümü uyarınca Google ABD dışında para kazanan tüm içerik üreticilerden vergi bilgileri toplamakla yükümlü. Bu yüzden bu işlemi yapmalısınız.

S: Bu işlemi yapmazsam ne olur?
C: Bu işlemi yapmamanız sizden daha fazla vergi alınmasıyla sonuçlanabilir veya ödemeniz durdurulur. ABD'de vergi ödemesini Google sizin adınıza yapacak. Siz sadece Türkiye'de verginizi ödemeye devam edeceksiniz. 

S: T.C. Kimlik Numaram / Kimlik Numaramı vermem güvenli mi?
C: Evet güvenli. Bilgileriniz güvenli bir şekilde saklanıyor.

S: YouTube'dan az kazanç elde ediyorum. Yapmak zorunda mıyım?
C: Evet. Yapmak zorundasınız.

S: Youtube veya Google Play'den gelir elde etmiyorum. Yine de yapmak zorunda mıyım?
C: Panelinize Ödemelere tıklayın. Sonrasında Ayarlar'a ondan sonra da 
Amerika Birleşik Devletleri vergi bilgileri başlıklı bir kısım varsa evet yapmak zorundasınız. ABD ile Türkiye arasında vergi anlaşması olduğundan Hizmetler (AdSense) kısmında %0 seçeceksiniz. Bu da sitenizde reklam gösterme vb. elde ettiğiniz kazançlarda %0 kesinti olacağı anlamına geliyor. YouTube ve Google Play kazançlarınızda ABD'deki izleyicilerden gelir elde etmeleri halinde söz konusu içerik üreticilerin kazançlarından vergi kesintisi yapılacak.

S: YouTube videolarımı ABD'de izlemeye kapatsam bu işlemi yapmam yine zorunlu olur.
C: Evet yine zorunlu olur.

S: Form bilgilerini güncelleme yapmam lazım veya Özel Oranlar ve Koşullar kısmında (12. adım) seçmediğim bir üründen gelir elde etmeye başladım. Ne yapmam lazım?
C: Forma güncelleme yapmak istediğinizde AdSense panelinize giriş yapın Sol menüden Ödemelere tıklayın. Sonrasında Ayarlar'a ondan sonra da Amerika Birleşik Devletleri vergi bilgileri yazının yanında yer alan kalem simgesine tıklayın. Ardından Vergi Bilgilerini Yönetin yazısına tıklayın. Veya direkt bu sayfaya gelmek için buraya tıklayın. Sonrasında "Yeni Form Gönderin" butonuna basın. Örneğin sadece Hizmetler (AdSense) seçtiniz. YouTube'da başlamak istiyorsanız formda güncelleme yapmanız ve diğer iki seçeneği de eklemek için bir üstte yazan adımları uygulayarak formu tekrar göndermeniz gerekir.

S: Türkiye'de yine vergi ödemem gerekiyor mu?
C: Evet. Bu formu doldurup göndermeniz Türkiye'de vergi ödemeyeceğiniz anlamına gelmez. Türkiye'de hala vergi ödemeye devam edeceksiniz. Türkiye'de AdSense vergilerini ödeme hakkında bilgi edinmek için vergi dairelerine veya muhasebecinize başvurunuz.

S: Form girmiş olduğum isim veya adres bilgilerimi kabul etmiyor. Ne yapmam lazım?
C: İsim veya Adres bilgilerinizde Türkçe karakter kullanmanız durumunda uyarı ile karşılaşacaksınız. Türkçe harfler yerine Latin harfleri kullanın. Örneğin ğ yerine g, ö yerine o, İ (Büyük İ) yerine I (Büyük I), ı (küçük ı) yerine i (küçük i) yazın.

S: Şahıs şirketim var. Unvanını nereye yazacağım?
C: Şahıs şirketleri Hesap türü kısmını "Kişisel" seçip W-8BEN formuna eriştikten sonra "Ticari ad veya tek ortaklı kuruluş adı" kısmına şahıs işletmenizin adını yazabilirsiniz. (Hesap türünüz bireysel ise)

Kesintileri bir örnekle açıklamak gerekirse:
Türkiye'deki bir içerik üretici geçen ay YouTube'dan ₺1000 gelir elde etti. Toplam gelir olan ₺1000'nin ₺100'sini ABD'deki izleyicilerden elde etti. Bu durumda karşımıza üç senaryo çıkıyor:
Kişi Vergi Formunu Doldurmamışsa: Kişi eğer formu doldurmazsa toplam gelirinin %24'ü stopaj vergisi olarak alınır. Bu da ₺240 tekabül ediyor. Form bilgilerini gönderene kadar yalnızca ABD izleyicilerinden elde ettiğiniz kazançtan değil toplam kazancınızdan %24 kesinti yapılacağı anlamına gelir.
Kişi Vergi Formunu Doldurmuş, ABD ile Vergi Anlaşması Olan Bir Ülkede İkamet Ediyor ve Vergi Avantajlarını Talep Ediyorsa: (Bu yazıda vergi avantajlarını kullanarak formu doldurma adımları paylaşıldı.) Kesilecek vergi ₺10'dir. Çünkü ABD ile Türkiye arasındaki vergi anlaşması gereği ABD'deki izleyicilerden elde ettiği gelirin %10 kesinti yapılır.
Kişi Vergi Formunu Doldurmuştur Fakat ABD ile Vergi Anlaşması Olmayan Bir Ülkede İkamet Ediyordur: (Bu durum Türkiye için geçerli değildir. Türkiye ile ABD arasında vergi anlaşması olduğundan Türkiye'deki içerik üreticilerinden 2. senaryoda belirttiğim gibi ABD'deki izleyicilerden elde ettiği gelirin %10 kesinti yapılacak formu doldururlarsa.) Kesilecek vergi ₺30'dir. Bunun nedeni ABD ile vergi anlaşması olmadığından standart stopaj vergisi uygulanır. Yani ABD'deki izleyicilerden elde ettiği gelirden %30'luk bir kesinti yapılır.

YouTube ekibinden Jensen'in açmış olduğu şu konuyu da inceleyebilirsiniz (İngilizce): https://support.google.com/youtube/thread/101463270

Sorumluluk Reddi: Bu, yalnızca bilgilendirme amacıyla sağlanmıştır ve vergi tavsiyesi olarak buna güvenilmemelidir. Yazıyı okuduğunuz zaman bu bilgiler güncel olmayabilir. Lütfen kendi vergi danışmanınıza danışın. AdSense Türkçe Blog bu konuda sorumluluk kabul etmemektedir.

Daha Fazla Sorunuz Mu Var?
AdSense Yardım Merkezini ziyaret edip sorunuzun çözümünü araştırabilir veya buraya tıklayarak AdSense Yardım Topluluğunda sorunuzu sorabilirsiniz.

29 Yorumlar

  1. Durduk yere neden bu bilgileri istedi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında durduk yere değil. ABD Milli Gelirler Yasası'nın 3. Bölümü Google'ın bunu yapmak zorunda bıraktı.
      ABD'deki izleyicilerden gelir elde etmeleri halinde söz konusu içerik üreticilerin kazançlarından vergi kesintisi olacak.

      Bu işlemde yalnızca YouTube ve Google Play'de ABD'deki izleyicilerden gelir elde ederseniz kesinti olacak. O da ABD ile Türkiye arasında vergi anlaşması olduğundan %10 normal AdSense hizmetleri için de (YouTube ve Google Play dışı) %0.

      Ama unutulmaması gereken bu Türkiye'de vergi ödemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Türkiye de hala AdSense'den elde edilen gelirlerin vergisinin ödemesi devam edecek.

      Sil
  2. Sadece Youtube geliri için mi? yoksa adsense geliri elde edenleri de bu kesinti etkileyecek mi hocam?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu işlemi yaptığınızda Google Play ve YouTube'da ABD'deki izleyicilerden gelir elde ederseniz kesinti olacak. Bu da %10. AdSense için (sitenizde reklam yayınlama vb.) kesinti %0 olacak.

      Sil
  3. Hızlı cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. İşlem yapmamız şart mı? Yaparsak da sizin belirtmiş olduğunuz şekilde mi yapalım? (Vergi mükellefi değilim sorun olur mu?)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun için vergi mükellefi olman şart değil. Zaten Yabancı TIN numarası kısmında (9. adım) T.C. Kimlik Numarasını yazıyorsunuz. Bu işlemi yapmanız şart. Bu işlemi yapmamanız sizden daha fazla vergi alınmasıyla sonuçlanabilir veya ödemeniz durdurulur. ABD'de vergi ödemesini Google sizin adınıza yapacak. Siz sadece Türkiye'de verginizi ödemeye devam edeceksiniz. Normal AdSense Hizmetinde Türkiye ve ABD arasında vergi anlaşması olduğundan %0 kesinti; Google Play ve YouTube'da ABD'deki izleyicilerden gelir elde ederseniz %10 kesinti yapılacak.

      Sil
  4. Hocam, gerçekten harika bir şekilde bilgilendirme yapıyorsunuz. Bundan dolayı çok teşekkür ederim. Hazır sizin gibi işin ehli birini bulmuşken bir kaç sorum daha olacak. Türkiye'de vergi mükellefi değilim. Olmakta pek istemiyorum. Çok fala kesinti oluyor. Düşünceniz nedir? Olursam da ne tür bir yok izlemem gerekir? Tavsiyenizi çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O parayı Türkiye'deki bir banka hesabına çekeceksen vergisini vermen şart. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) AdSense tarafından gönderilen parayı kolayca tespit ediyor. (Gönderen, Açıklama kısmı vb. aracılığıyla) Hatta bunun tespitini yapan bir sistem de var deniliyor. Google'dan para düştüğü anda hesabına bu sisteme de yansıyor. Genelde birkaç yıl sonra da incelemeye giriyorsun vergi vermediysen.

      Şu anda AdSense kazançlarının vergisini ödemenin tek yolu şirket kurup fatura kesmek. Maalesef vergi sistemimiz AdSense kazançlarını ticari kazanç olarak sınıflandırdığından çok fazla vergi kesintisi oluyor. Ek olarak BAĞKUR ödemesi de yapman gerekiyor eğer bir yerde çalışmıyorsan ve SSK primin ödenmiyorsa.

      Şahsen bu konuda iki önerim oluyor yayıncılara:
      1-) Yılda 1 kere şahıs şirketi açın. Sonra ödemeyi alın faturayı kesin vergi ödedikten sonra şirketi kapatın. Bu işlemi her yıl yapın. Böylece vergi kesintiniz BAĞKUR ödemeniz vs. şirketin hep açık kalmasına göre daha az olacak.
      2-) 18-29 yaş aralığındaysanız ve daha önce hiç şirket açmadıysanız Genç Girişimci Desteğinden yararlanarak şirket açarsanız 1 yıl boyunca BAĞKUR primleriniz Hazine tarafından karşılanacak ve şirket kuruluş tarihinden itibaren 3 yıl boyunca; her yıl yenilenmek üzere, 75.000 TL’ye kadar Gelir Vergisinden muaf olacaksınız. Böylece sizden kesilecek vergi de azalacak. Daha ayrıntılı bilgi için muhasebecilerle iletişime geçmenizi öneririm. Muhasebecinizi de seçerken AdSense konusunda bilgili olduğundan emin olun. Eğer önceden AdSense'den banka hesabınıza para gönderilmişse bu girişim desteğinden yararlanmamanızı öneririm. Vergisini vermediğiniz kazançlar tespit edildiği an genç girişimci desteğiyle ödemediğiniz vergi vs. ödemeniz gerekiyor ayrıca ceza ve faiz de oluyor.

      Eğer çok büyük rakamlar kazanıyorsanız size diyebileceğim şey şirket kurun. İleride AdSense kazançları ile ilgili bir düzenleme yapılır diye düşünüyorum. Fakat bu ne zaman olur bilinmez.

      İltifatınız için de teşekkür ederim. Sorularınızı cevaplayabildiysem ne mutlu bana (:

      Sil
  5. Süper bilgi... Çok ama çok iyi bir şekilde cevapladınız. Benim düşünsem ise şu şekilde. Her ödemeyi farklı iban üzerinden almak. Bildiğim kadarıyla aylık 50 bin TL kadar herhangi bir inceleme yapılmıyor. Sistem ise google den gelen olarak tarıyor. Eğer ki google adsense kimliği göz önünde bulunmazsa sorun yaşayacağımız zannetmiyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ödemeyi farklı IBAN'a almanız yine bir fark yaratmayacak maalesef. Bunu yapan birçok yayıncının kapısını çaldı maliye. Ayrıca inceleme için belli bir sınır yok. Yapsanız bile Aile, akraba hesaplarında aynı hareketlikler olursa yine kolayca tespit edilir.

      Sil
  6. Sizin muhasebeciniz kim? Bu konuda tavsiye edeceğiniz bir yer var mı? Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an için bir muhasebecim yok. Kazançlarımı hesabımda biriktiriyorum.

      Sil
  7. Sitenizi ve içeriklerinizi yakından takip edeceğim. 7 Senedir sektördeyim, fazlası ile kendinizi geliştirmişsiniz. Muhtemelen google adsense forumların da yer aldınız diye de düşünüyorum. Elinize, emeğinize, yüreğinize sağlık. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Google Yardım Topluluğunda yer alıyorum. AdSense Ürün Uzmanıyım. Rica ederim (:

      Sil
  8. bu sayfa adsensenin mi özel mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkımızda sayfasında ve site footer kısmında da yer aldığı gibi AdSense Fan Türkçe Blog'un Google ile alakası ve resmi bir bağlantısı yoktur. AdSense ile ilgili bilgilerimi bu blog üzerinde paylaşıyorum.

      Sil
  9. Merhaba dogukan bey vergi bilgilerini girerken ibrahim bilen olarak ad ve soy adimi giriyorum karakter hatası veriyor hesap ibrahim bilen adina ne yapmam gerekiyor lütfen yardim edin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba! İngilizce de İ (büyük i) bulunmaz. Büyük i'yi I (büyük ı) ile değiştirip deneyin.

      Sil
  10. Ya sana ne kadar tşk etsem az kalır günlerce beni ugraştırdı sorun çözüldü şimdi çok çok saol krallll

    YanıtlaSil
  11. merhaba. bende ocak ayından beri vergi bilgilerini girmek için uğrasıyorum ve onaylanmıyor şimdi ise vergi bilgileri gönder butonu aktif degil hiçbir işlem yapamıyorum. ödemeler aylardır beklemede sorunu çözemiyorum, muhatap bulamıyorum. ne yapmalıyım lütfen yardım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Şuradan konu açıp, açtığın konunun linkini yine buradan benle paylaşır mısın? Yardımcı olmaya çalışacağım: https://support.google.com/adsense/thread/new?hl=tr

      Sil
  12. Öncelikle hemen ilgilendiğinz için çok teşekkür ederim.
    konu; https://support.google.com/adsense/thread/140394912/vergi-bilgileri-g%C3%B6nder-butonu-aktif-degil?hl=tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim (: Konu altında yardımcı olmaya çalışacağım.

      Sil
  13. Merhaba vergi bilgilerimi doldurdum sıkıntısız ödeme alıyorum. Adsense hesabı benim adıma açıldı, ve uzun zamandırda kendi adıma ödeme alıyorum. Buraya kadar sıkıntı yok. Sorum başka birinin ibanını eklediğimde vergi bilgileri için formu tekrar doldurmam gerekiyormu? Biliyorsunuzki Turkiyede yeni vergi istisnası gelicek internetten çalışanlar için. 880 bin olarak limit gözükmekte bu yüzden limiti aşmamak için 1 ay kendi hesabıma 1 ay başkasının hesabına göndermeyi düşünüyorum. Burda ne yapmamız gerekir. Kolay gelsinç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Vergi formundaki bilgiler ile AdSense > Ödemeler > Ad ve Adres bölümünde yer alan bilgilerle aynı olması gerekir. Bu bilgileri sık sık farklı bilgilerle değiştirirsen spam olarak algılanma sebebiyet verebilir. Bu da sıkıntı yaratabilir hesabın için.

      Sil
  14. Vergi bilgilerini değiştirmeye gerek yokmuş ben. Adsense hesap sahibi olarak duracakmış.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba, "Vergi anlaşması avantajlarından yararlanmak için Uluslararası Vergi No veya ABD'de geçerli Vergi No gereklidir. Lütfen "1. Adım: Vergi kimliği" kısmında Uluslararası Vergi No veya ABD'de geçerli Vergi No ekleyin"

    hatası alıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Bu yazıda yer alan adımları takip ediyorsan bu hatayı almaman gerekir. Eğer bu yazıdaki adımları takip etmiyorsan veya atlamışsan 9. adımda Yabancı TIN bölümünde T.C. kimlik numaranı yazmalısın (hesap türün bireysel farz ediyorum). Önceki adımda yani 8. adımda da Vatandaşlık bulunduğun ülke olarak da Türkiye'yi seçmelisin.

      Sil

Reklam, hakaret, küfür yasaktır.