Google Ürün Uzmanları Programı Nedir? Product Experts (Ürün Uzmanları) Nasıl Olurum?

Google Ürün Uzmanları Programı Nedir? Product Experts (Ürün Uzmanları) Nasıl Olurum?

Product Experts yani Ürün Uzmanı programı Google'ın forumlarında en aktif ve diğerlerine en fazla yardımcı olan üyelerden oluşan bir programdır. Tüm dünyada 1.000'den fazla üyesi bulunan bu uzman topluluğu, bilgilerini paylaşarak ve diğer kullanıcıların Google ürünlerinden en iyi şekilde yararlanmasını sağlayarak her yıl binlerce kişiye yardımcı olmaktadır. 

Eskiden Top Contributors yani En Çok Katkıda Bulunanlar olan programın ismi 2019 yılında Product Experts yani Ürün Uzmanı programı olarak güncellendi ve yeniden lansmanı yapıldı. Mevcut ürün uzmanları bu toplulukta bulunmaya devam etti. 

Ürün Uzmanları birer Google çalışanı değildir. Bu kişiler gönüllü olarak Google ürünleri konusunda tutkulu olan ve başkalarına yardımcı olmaktan keyif alan normal kullanıcılardır. Bu yüzden bu kişilerden yanıt aldığınızda, yanıt aldığınız kişiye teşekkür etmeyi unutmayın!

Google Product Experts (Ürün Uzmanları) Programı

Şimdi programdaki rozetleri daha yakından tanıyalım:

 Gümüş Ürün Uzmanı: Ürün bilgilerini geliştirmekte olan yeni üyelerdir.
 Altın Ürün Uzmanı: Bilgi sahibi ve aktif birer katılımcı olan güvenilir üyelerdir.
 Platin Ürün Uzmanı: Mentorluk yaparak, içerik oluşturarak ve diğer yöntemlerle yardım sağlamanın ötesinde katkıda bulunan deneyimli üyelerdir.
 Elmas Ürün Uzmanı: Diğer Google kullanıcılarına ve Ürün Uzmanlarına yardımcı olan ürün hakkında ustalık derecesinde bilgiye sahip uzman üyeler

Google Product Experts (Ürün Uzmanları) Programı Buluşmasından

Bu programda bulunan kişilere Google teşekkür etmek amacıyla bazı ayrıcalıklar sağlar. Şimdi de o ayrıcalıkları yakından inceleyelim:

Gümüş Seviye Ürün Uzmanı:
  • Katkıda bulunduğunuz Google Yardım Forumunda Gümüş Seviye Ürün Uzmanı rozeti.
  • Diğer ürün uzmanlarıyla tanışma ve bilgi alışverişi sağlayabileceğiniz Ürün Uzmanları gizli topluluğuna erişme hakkı.
  • Ürün güncellemeleri almak ve geri bildirim sağlamak için Google çalışanları ile doğrudan bağlantı hakkı.
Altın Seviye Ürün Uzmanı
  • Gümüş Seviye Ürün Uzmanlarına verilen tüm ayrıcalıklar.
  • Katkıda bulunduğunuz Google Yardım Forumunda Altın Seviye Ürün Uzmanı rozeti.
  • Google çalışanları ve diğer Ürün Uzmanları ile sanal Hangout'lar yapabilme imkanı.
  • Beta testi fırsatlarına ve etkinliklere katılma imkanı.
Platin Seviye Ürün Uzmanı
  • Gümüş ve Altın Seviye Ürün Uzmanlarına verilen tüm ayrıcalıklar.
  • Katkıda bulunduğunuz Google Yardım Forumunda Platin Seviye Ürün Uzmanı rozeti.
  • Katkıda bulunmak ve Google ile bağlantı kurmak için ek fırsatlar edinme imkanı.
Elmas Seviye Ürün Uzmanı
  • Gümüş, Altın ve Platin Seviye Ürün Uzmanlarına verilen tüm ayrıcalıklar.
  • Katkıda bulunduğunuz Google Yardım Forumunda Elmas Seviye Ürün Uzmanı rozeti.
  • Katkıda bulunmak ve Google ile bağlantı kurmak için ek fırsatlar edinme imkanı.
  • Elmas Ürün Uzmanlarına özel "Elmas Ürün Uzmanı Sertifikası". Bu sertifika katkılarınızı taktir etmek için verilir.
Google her yıl bir sorun olmadıkça ürün uzmanlarını bir araya getirmek amacıyla toplu buluşmalar düzenliyor. Bu buluşmalardan birkaç kareyi sizinle paylaşalım:
 
2019 yılında yapılan Product Experts (Ürün Uzmanları) buluşmalardan oluşan bir video:
 

Programın Sosyal Medya Hesapları:


Peki Nasıl Ürün Uzmanı Olabilirim?

Öncelikle Product Experts'in sitesine kaydolmalısınız. Kaydolmak için buraya tıklayın. Hangi Google ürünleriyle ilgileniyorsun? sorusuna aktif olarak katkı sağlamak istediğiniz ürün veya ürünleri seçerek ikinci soruya geçiniz. Bu adımda en fazla 3 ürün seçebilirsiniz ama siz daha fazla üründe katkı sağlamak istiyorsanız o ürünlerin forumunda katkı sağlayabilirsiniz. Gereksinimleri sağlarsanız ürün uzmanı olabilirsiniz. Hangi dilleri tercih edersin? kısmında da tercih ettiğiniz dili örneğin Türkçe'yi seçerek "Sonraki" butonuna tıklayınız. Daha sonraki adımda da Ürün Uzmanları Programı Şartlarını ve e-mail gönderme izni isteniyor sizden. Yanlarındaki kutucuklara tıklayarak bunları kabul edebilirsiniz. O kutucukları işaretledikten sonra "Kabul Et" butonuna basın ve kayıt işleminizi bitirin.Kayıt işlemini bitirdikten sonra seçtiğiniz ve katkıda bulunmak istediğiniz ürünlerin yardım forumlarında katkıda bulunmalısınız. Aktiflik sağlamalı ve kullanıcılara yardım etmelisiniz. Google çalışanı olan Topluluk Yöneticisinin dikkatini çekmelisiniz. Topluluk Yöneticisinin dikkatini çektikten sonra sizinle forumda katkı sağladığınız hesabınızın e-posta adresi ile sizinle iletişime geçecek ve sizi Ürün Uzmanları programına sizi davet edecektir. Bunun için sabırlı olmalısınız. Aktif ve sürekli olarak kullanıcılara yararlı şekilde yardım etmelisiniz.

Bu yazının yazıldığı tarihte maalesef her ürünün Türkçe yardım forumu bulunmamakta. Ama neredeyse tüm ürünlerin İngilizce yardım forumu bulunmaktadır. Bu yazının yazıldığı tarihte şu ürünlerin Türkçe yardım forumu bulunmakta:Başvuran herkese başarılar! Katkı yapmaya devam edin. Sorularınızı yorum olarak bırakabilirsiniz. Elimden geldiğince cevap vereceğim.

0 Yorumlar