Gizlilik Politikası

adsense-turkce.blogspot.com adresinden erişilebilen AdSense Türkçe’de, ana önceliklerimizden biri ziyaretçilerimizin gizliliğidir. Bu Gizlilik Politikası AdSense Türkçe tarafından toplanan ve kaydedilen bilgi türlerini ve bunları nasıl kullandığımız hakkında bilgi içerir.

Başka sorunuz varsa veya Gizlilik Politikamız hakkında daha fazla bilgi istiyorsanız, bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

Bu Gizlilik Politikası yalnızca çevrimiçi etkinliklerimiz için geçerlidir ve AdSense Türkçe'de paylaştıkları ve / veya topladıkları bilgilerle ilgili olarak web sitemizi ziyaret edenler için geçerlidir. Bu politika, çevrimdışı olarak veya bu web sitesi dışındaki kanallar aracılığıyla toplanan hiçbir bilgi için geçerli değildir.

Buraya tıklayarak bizimle iletişim formumuz aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.


Kabul Etme

Web sitemizi kullanarak, Gizlilik Politikamızı ve şartlarını kabul etmiş olursunuz


Topladığımız Bilgiler

Web sitesini kullanırken verilen bilgiler güvende tutulur ve kişisel bilgilerinizi vermeniz istendiğinde daha iyi bir anlayış elde etmemize yardımcı olmak için kullanılır.

Bizimle doğrudan iletişime geçerseniz, adınız, e-posta adresiniz ve sağlamayı seçebileceğiniz diğer bilgiler gibi sizinle ilgili ek bilgiler alabiliriz.


Bilgilerinizi Nasıl Kullanıyoruz

Topladığımız bilgileri yalnızca aşağıdakiler için kullanırız:

  • Ziyaretçilerimizin deneyimini iyileştirme
  • Gerektiğinde onlarla iletişime geçme


Log Dosyaları

AdSense Türkçe, günlük dosyalarını kullanma konusunda standart bir prosedür izler. Bu dosyalar ziyaretçileri web sitelerini ziyaret ettiklerinde günlüğe kaydeder. Tüm barındırma şirketleri bunu ve barındırma hizmetlerinin analizlerinin bir parçasını yapar. Günlük dosyaları tarafından toplanan bilgiler arasında internet protokolü (IP) adresleri, tarayıcı türü, İnternet Servis Sağlayıcısı (İSS), tarih ve saat damgası, yönlendirme / çıkış sayfaları ve muhtemelen tıklama sayısı bulunur. Bunlar kişisel olarak tanımlanabilir herhangi bir bilgi ile bağlantılı değildir. Bilgilerin amacı, eğilimleri analiz etmek, siteyi yönetmek, kullanıcıların web sitesindeki hareketlerini izlemek ve demografik bilgi toplamaktır.


Çerezler ve Web İşaretçileri

Diğer tüm web siteleri gibi, AdSense Türkçe de 'çerezler' kullanır. Bu çerezler, ziyaretçilerin tercihleri ​​ve ziyaretçinin eriştiği veya ziyaret ettiği web sitesindeki sayfalar dahil olmak üzere bilgileri depolamak için kullanılır. Bilgiler, web sayfası içeriğimizi ziyaretçilerin tarayıcı türüne ve / veya diğer bilgilere göre özelleştirerek kullanıcıların deneyimini optimize etmek için kullanılır.

- Google: https://policies.google.com/technologies/cookies


Google DoubleClick DART Çerezi

Google, sitemizdeki üçüncü taraf satıcılardan biridir. Ayrıca, internetteki diğer sitelere yaptıkları ziyaretlere göre site ziyaretçilerimize reklam sunmak için DART çerezleri olarak bilinen çerezleri kullanır. Bununla birlikte, ziyaretçiler aşağıdaki URL'de Google reklam ve içerik ağı Gizlilik Politikası'nı ziyaret ederek DART çerezlerinin kullanımını reddetmeyi seçebilirler - https://policies.google.com/technologies/ads


Reklam Ortaklarımız

Sitemizdeki bazı reklamcılar çerezler ve web işaretçileri kullanabilir. Reklam ortaklarımız aşağıda listelenmiştir. Reklam ortaklarımızın her birinin, kullanıcı verilerine ilişkin politikaları için kendi Gizlilik Politikası vardır. Daha kolay erişim için, aşağıdaki Gizlilik Politikalarına köprü oluşturduk.


Reklam Ortakları Gizlilik Politikaları

AdSense Türkçe'in her reklam ortağının Gizlilik Politikasını bulmak için bu listeye başvurabilirsiniz.

Üçüncü taraf reklam sunucuları veya reklam ağları, doğrudan kullanıcıların tarayıcısına gönderilen AdSense Türkçe'de görünen ilgili reklamlarında ve bağlantılarında kullanılan çerezler, JavaScript veya Web İşaretçileri gibi teknolojileri kullanır. Bu gerçekleştiğinde IP adresinizi otomatik olarak alırlar. Bu teknolojiler, reklam kampanyalarının etkinliğini ölçmek ve / veya ziyaret ettiğiniz web sitelerinde gördüğünüz reklam içeriğini kişiselleştirmek için kullanılır.

AdSense Türkçe'in üçüncü taraf reklamverenler tarafından kullanılan bu tanımlama bilgilerine erişimi veya kontrolü olmadığını unutmayın.


Üçüncü Şahıs Gizlilik Politikaları

AdSense Türkçe’in  Gizlilik Politikası diğer reklamverenler veya web siteleri için geçerli değildir. Bu nedenle, daha ayrıntılı bilgi için bu üçüncü taraf reklam sunucularının ilgili Gizlilik Politikalarına başvurmanızı öneririz. Bazı seçeneklerin nasıl devre dışı bırakılacağıyla ilgili uygulamalarını ve talimatlarını içerebilir.

Tek tek tarayıcı seçeneklerinizden çerezleri devre dışı bırakmayı seçebilirsiniz. Web tarayıcılarıyla çerez yönetimi hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için, tarayıcıların ilgili web sitelerini inceleyebilirsiniz.


CCPA Gizlilik Hakları

CCPA kapsamında, diğer hakların yanı sıra, Kaliforniya tüketicileri şu haklara sahiptir:
- Kullanıcının kişisel verilerini toplayan bir işletmenin, kullanıcılar hakkında topladığı kategorileri ve belirli kişisel veri parçalarını ifşa etmesini isteme. 
- Bir işletmenin, topladığı kullanıcı hakkındaki tüm kişisel verileri silmesini isteme. 
- Kullanıcının kişisel verilerini satan bir işletmenin, kullanıcının kişisel verilerini satmamasını talep etme. 
Bir istekte bulunursanız, size yanıt vermek için bir (1) ayımız var. Bu haklardan herhangi birini kullanmak isterseniz, lütfen bizimle iletişime geçin.

GDPR Veri Koruma Hakları

Tüm veri koruma haklarınızın tamamen farkında olduğunuzdan emin olmak istiyoruz. Tüm ziyaretçiler aşağıdaki yetkilere sahiptir:

Erişim hakkı: Kişisel verilerinizin kopyalarını isteme hakkına sahipsiniz.

Düzeltme hakkı: Yanlış olduğuna inandığınız bilgileri düzeltmemizi talep etme hakkına sahipsiniz. Ayrıca, eksik olduğuna inandığınız bilgileri doldurmamızı talep etme hakkına da sahipsiniz.

Silme hakkı: Belirli koşullar altında kişisel verilerinizi silmemizi talep etme hakkına sahipsiniz.

İşlemeyi kısıtlama hakkı: Belirli koşullar altında kişisel verilerinizin işlenmesini kısıtlamamızı talep etme hakkına sahipsiniz.

İşlemeye itiraz etme hakkı: Belirli koşullar altında kişisel verilerinizi işlememize itiraz etme hakkına sahipsiniz.

Veri taşınabilirliği hakkı: Topladığımız verileri belirli koşullar altında başka bir kuruluşa veya doğrudan size aktarmamızı talep etme hakkına sahipsiniz.

Bir istekte bulunursanız, size yanıt vermek için bir (1) ayımız vardır. Bu haklardan herhangi birini kullanmak isterseniz, lütfen bizimle iletişime geçin.


Çocukların Bilgileri

Önceliğimizin bir başka kısmı da interneti kullanırken çocukların korunmasıdır. Ebeveynleri ve velileri çevrimiçi etkinliklerini gözlemlemeye, katılmaya ve/veya izlemeye ve yönlendirmeye teşvik ediyoruz.

AdSense Türkçe, 13 yaşın altındaki çocuklardan bilerek herhangi bir Kişisel Tanımlanabilir Bilgi toplamaz. Çocuğunuzun web sitemizde bu tür bilgileri sağladığını düşünüyorsanız, hemen bizimle iletişime geçmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Bu tür bilgileri derhal kayıtlarımızdan çıkarmak için elimizden geleni yapacağız.

Son Güncelleme: 31.01.2021