Google AdSense ABD Vergi Raporlarının Teslimat Yöntemini Seçtiniz Mi?

ABD Vergi Raporlarının Teslimat Yöntemini Seçtiniz Mi?

09 Mart 2021'de AdSense'e gelen ABD Vergi Bilgilerini yönetme bölümüne yakın zamanda yeni bir özellik geldi: Vergi raporlarının teslimat yöntemi

ABD izleyicilerinden elde ettiğiniz gelir yakın zamanda ABD Milli Gelirler Yasası'nın 3. Bölümü uyarında vergiye tabii oldu. Bu işlemle beraber Google'ın yayıncılardan vergi kesintisi yapıp IRS'ye göndermesi gerekti. Bunun için ABD vergi formu tüm yayıncıların erişimine açıldı. 

Artık vergi belgelerinin (vergi beyannameleri vs.) size teslimat yöntemini seçebiliyorsunuz. Burada karşımıza iki teslimat yöntemi çıkıyor:

  1. Kağıtsız teslimat (E-posta adresinize gönderilir.)
  2. Belgelerin adresinize posta ile gönderilmesi (Formda yer alan posta adresinize gönderilir.)
Önerim teslimat yöntemini kağıtsız teslimat yapmanızdır. Bu hem hızlıdır hem de güvenlidir. Kağıtsız teslimat, kişisel bilgilerinizin korunmasına yardımcı olabilir.

Teslimat Yöntemini Seçme/Değiştirme Nasıl Yapılır?

Şu adımları uygulayarak teslimat yönteminizi seçebilirsiniz:
  1. AdSense panelinize giriş yapın.
  2. Sol menüden Ödemelere tıklayın. Sonrasında Ayarlar'a ondan sonra da Amerika Birleşik Devletleri vergi bilgileri yazının yanında yer alan kalem simgesine tıklayın. Ardından Vergi Bilgilerini Yönetin yazısına tıklayın. Veya direkt bu sayfaya gelmek için buraya tıklayın.
  3. Sayfayı biraz aşağıya kaydırın ve "Vergi raporlama" bölümüne gelin.
  4. Bu bölümde geçerli gönderim türünü ve posta adresinizi görebilirsiniz. Gönderim türünü değiştirmek için "Gönderim tercihlerini yönet"e tıklayın.
  5. Açılan ekranda eğer belgelerin e-posta adresinize gönderilmesini istiyorsanız "Kağıtsız teslimat" seçip Kağıtsız teslimat sözleşmesini okuyup altındaki kutucuğu işaretleyin. Vergi beyannamelerine pay.google.com üzerinden en az 4 yıl süreyle erişilebilir. Belgelerin baskılı şekilde adresinize gönderilmesini istiyorsanız "Belgeleri postayla almak istiyorum" seçin ve "Teslimat tercihlerini güncelle" butonuna tıklayın.
Eğer belgeleri baskılı şekilde tercih ederseniz ilgili belgelerin dijital sürümüne de erişebilirsiniz.

ABD Vergi Formu Nasıl Doldurulur?

Bu konuda yazmış olduğum yazıya erişmek için tıklayın.

2 Yorumlar

  1. ABD vergi formu doldurmuştum. Bu işlemi de yapmam gerekir mi? Web sitem ve yt kanalım Türkçe.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AdSense > Ödemeler > Ayarlar > Amerika Birleşik Devletleri vergi bilgiler > Vergi bilgilerini yönetin > Vergi raporlama bölümünde seçili yöntem (Kağıtsız veya baskılı teslimattır) senin tercih ettiğin yöntemse yapman gereken bir şey yok. Eğer vergi raporlarının teslimat yöntemini değiştirmek istiyorsan bu yazıda yer alan adımları uygulayabilirsin.

      Sil

Reklam, hakaret, küfür yasaktır.