Google AdSense OR-BAIH-01 Hatasının Çözümü (GÜNCELLENDİ)

Google AdSense OR-BAIH-01 Hatasının Çözümü (GÜNCEL)

Son zamanlarda bazı yayıncılar gerek AdSense gerek de AdMob hesaplarında ödeme yöntemi eklemeye çalıştıklarında, ödeme yöntemlerinde düzenleme yapmaya çalıştıklarında veya ödeme profilleri üzerinde değişiklik yapmaya çalıştıklarında OR-BAIH-01 hatasıyla karşılaşıyor. Hatanın mesajı tam olarak şöyle:
Beklenmedik bir hata oluştu. Devam etmek için lütfen farklı bir ödeme yöntemi seçin veya bize ulaşın. daha fazla bilgi edinin [OR-BAIH-01]

ÖNEMLİ NOT: Burada yazan yöntemi denemeden önce bu konuda ile ilgili açmış olduğum diğer yazıdaki yöntemi deneyiniz. Eğer o yöntem için gereken forma ulaşamazsanız bu yöntemi deneyiniz.

Bu sorunu yaşayan yayıncılara yukarıdaki yöntem işe yaramamışsa şu an için önerebileceğimiz 2 öneri kalıyor. Bunlar:

1-) Farklı Ödeme Yöntemi İle Deneme

Size verilen hata mesajında da bu yazıyor. Ödeme yönteminizle oluşan bir sorun nedeniyle böyle bir hata alıyor olabilirsiniz. Belirtmemde fayda var. AdSense hesabınızın ülkesi ile ödeme yönteminizin ülkesi aynı olmalıdır.

2-) Google Pay Ekibi İle İletişime Geçin

Bu hata AdSense veya AdMob ile alakalı değildir. Google Pay ile ilgili bir hata olduğu için Google Pay ekibi ile iletişime geçebilirsiniz. İletişime geçmek için şu iki linki deneyebilirsiniz:
  1. https://support.google.com/pay/gethelp?hl=tr Bu linkin İngilizce versiyonunu da denemenizi öneririm. Bunun için buraya tıklayın.
  2. https://support.google.com/pay/contact/general_email?hl=tr Bu linkin İngilizce versiyonunu da denemenizi öneririm. Bunun için buraya tıklayın.
Hala bu linklere erişemiyorsanız AdSense ve AdMob ekipleri ile iletişime geçin. Onlar sorununuz direkt Google Pay ekibine yönlendirip çözdürebilir.

Google Pay yardım merkezinde bu konudaki yazı için tıklayın.

3-) Ürün Ekibi İle İletişime Geçme

Maalesef tüm yayıncılar AdSense ve AdMob ürün ekibiyle iletişime geçemiyor. Eğer ürün ekipleri ile iletişime geçebiliyorsanız bu konu hakkında onlardan yardım isteyebilirsiniz.
• AdSense ekibi ile iletişime geçme: https://support.google.com/adsense/gethelp
• AdMob ekibi ile iletişime geçme: https://support.google.com/admob/gethelp

4-) YouTube İş Ortağı Programı Üyesi Misiniz? YouTube'dan Kazanç Sağlıyor Musunuz?

YouTube iş ortağı programı ile YouTube'dan kazanç sağlıyorsanız bu konuda YouTube ekibinin İçerik oluşturucu destek ekibi ile iletişime geçebilirsiniz. Bunun için buraya tıklayın. Onlar sorununuz direkt Google Pay ekibine yönlendirip çözdürebilir.

Bu konu hakkında başka bir çözüm yöntemi olursa veya ekip bu konu hakkında bir açıklama yaparsa bu yazıda veya bu blogda detayları bulabileceksiniz.

5-) Yukardaki Yöntemlerin Hiçbirini Deneyemiyor Musunuz?

YouTube içerik üretici değilseniz, AdMob yayıncısı değilseniz ve AdSense ekibiyle de iletişime geçemiyorsanız AdSense Türkçe Yardım Topluluğunda bunları belirten bir konu açın ve ürün uzmanından yanıt bekleyin.

2 Yorumlar

  1. Belirtilen linklerden iletişime geçemiyoruz sürekli hata veriyor farklı pclerden ve hesaplardan da denedim olmuyor olmuyor olmuyor bıktım artıkkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Maalesef tek seçenek Google Pay ekibi ile iletişime geçmek. Eğer YouTube İş Ortağıysanız (YouTube'dan para kazanıyorsanız) YouTube içerik oluşturucu destek ekibi ile iletişime geçip yardım alabilirsiniz.

      Sil

Reklam, hakaret, küfür yasaktır.