AdSense'de Ödeme Yöntemi Ekleme/Kaldırma & Ödeme Planı Ayarlama

AdSense'de Ödeme Yöntemi Ekleme/Kaldırma & Ödeme Planı Ayarlama

Bu yazıda AdSense hesabına ödeme yöntemi ekleme, eklenen ödeme yöntemini kaldırma ve ödeme planını ayarlama konularına değineceğiz. Kısaca AdSense'de Ödemeler bölümünü büyük bir ölçüde inceleyeceğiz. Bu içerikte hem yazılı anlatıma hem de videolu anlatım yer alacak. Önce videolu anlatım sonra yazılı anlatım.

Videolu Anlatım:

Yazılı Anlatım:

Ödeme Yöntemi Eklemek İçin Gereken Gereksinimi Karşılıyor Musun?
Ödeme yöntemi ekleyebilmek için AdSense hesabının Bakiye bölümünde minimum ₺20 olması gerekir. Eğer bu gereksinimi sağlamıyorsan ödeme yöntemi ekleme bölümü sende gözükmeyebilir (hiç ödeme yöntemi ekli olmayan hesaplar için). Kazançlar kesinleştikten sonra kesinleşen tutar Bakiye bölümünde gözükür. AdSense yayıncıları için kazanç kesinleşme tarihi her ayin 1'i ile 3'u arası iken YouTube içerik üreticileri için kazançların kesinleşme zamanı her ayin 7'si ile 12'si arasıdır.

AdSense'de Ödeme Yöntemi Ekleme
Video üzerinden ödeme yöntemi ekleme işlemini detaylı olarak gösterdim. Video üzerinde başlama süresi: 00:17
Kısaca şu adımları takip ederek ödeme yöntemi ekleyebilirsiniz.
  1. AdSense hesabınızda oturum açın ve Ödemeler > Ödeme Bilgileri'ne tıklayın.
  2. Açılan sayfada İşlemler bölümünün hemen yanında bulunan Ödemeleri nasıl aldığınız bölümünde yer alan Ödeme yöntemi ekleyin'e tıklayın. Burayı göremiyorsanız ödeme yöntemi eklemek için gereken gereksinimi karşıladığınızdan emin olun.
  3. Banka hesabınızda yazan Ad Soyadınızı ve IBAN bilginizi gerekli yerlere yazın.
    ÖNEMLİ: Banka hesabınızın ülkesi ile hesabınızın ülkesi ayni olmalıdır. Yani hesap ülkesi Türkiye olan bir hesap sadece Türkiye'deki bir bankanın IBAN bilgisini ekleyebilir.
  4. Bilgileri girdikten sonra Kaydet butonuna tıklayın.
Bu işlem sonrasında Google en kısa surede eklediğiniz banka hesabına küçük bir tutar gönderecek. Sonrasında bu tutarı geri çekıcek. Bu tutar geldiğinde yapılması gereken adımları Test Ödemesini Doğrulama bölümunde görebilirsiniz.
AdSense'de ödeme yöntemi ekleme hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Ödeme Yöntemi Eklerken Hata Mı Alıyorsunuz?
Ödeme yöntemi eklerken Ad ve Soyad yazma bölümüne Türkçe karakter eklerseniz hata verir ve kaydetmez. İsminiz de Türkçe karakter varsa ona en yakın Latin alfabesindeki karakteri seçmelisiniz. En yakın harfler: ç yerine c, ğ yerine g, İ (büyük) yerine i (Küçük). İlk harf ise I (büyük) olabilir, ö yerine o, ş yerine s, ü yerine u harflerini kullanabilirsiniz. Örneğin Doğukan değil de Dogukan.

Test Ödemesini Doğrulama
Google tarafından gönderilen tutar eklemiş olduğunuz banka hesabına geldikten sonra AdSense > Ödemeler bölümune gelin. Kırmızı bant şeklindeki uyarıda yer alan Şimdi Doğrula tıklayıp size gönderilen tutar seçin. Ardından Doğrula butonuna tıklayın. Video üzerinde başlama süresi: 00:57
AdSense'de test ödemesini doğrulama hakkında daha fazla bilgi icin buraya tıklayabilirsiniz.

AdSense'de Ödeme Yöntemi Kaldırma
Video üzerinden ödeme yöntemi kaldırma işlemini detaylı olarak gösterdim. Video üzerinde başlama süresi: 01:20
Kısaca şu adımları takip ederek ödeme yöntemi kaldırabilirsiniz.
  1. AdSense hesabınızda oturum açın ve Ödemeler > Ödeme Bilgileri'ne tıklayın.
  2. Açılan sayfada Ödeme yöntemlerini yönetin'e tıklayın.
  3. Kaldırmak istediğiniz ödeme yönteminin altında yer alan Kaldır'a tıklayın.
  4. Ardından onaylamanızı isteyen bir ekranla karşılalşacaksınız. Tekrar Kaldır'a tıklayın.
AdSense'de Ödeme Planı Ayarlama
Video üzerinden ödeme planı ayarlama işlemini detaylı olarak gösterdim. Video üzerinde başlama süresi: 01:39
Kısaca Ödemeler > Ödeme Bilgileri > Ayarlar sayfasına tıklayıp minimum ödeme tutarını değiştirebiliyor ve ödemenizi belli bir süre erteleyebiliyorsunuz. Bu süre dolana kadar hesabınızdan ödeme talimatı oluşmuyor.
AdSende ödeme eşiğini değiştirme hakkında daha fazla bilgi için buraya; ödemeleri geçici olarak duraklatma hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

AdSense'de Ödeme Zaman Çizelgesi

Ayın 1-3. günleri: Önceki aya ait tahmini AdSense kazançlarınız kesinleştirilir ve Ödemeler sayfanızda yayınlanır. Ödemeler sayfanızda önceki aya ait işlemlere eklenen toplam kazançlarınızla birlikte bir satır öğesi görürsünüz. AdSense ödeme hesabında görünür.
Ayın 7-12. günleri: Önceki aya ait tahmini YouTube kazançlarınız kesinleştirilir ve Ödemeler sayfanızda yayınlanır. Ödemeler sayfanızda önceki aya ait işlemlere eklenen toplam kazançlarınızla birlikte bir satır öğesi görürsünüz. YouTube ödeme hesabında görünür.
Ayın 20. günü: Ödeme bilgilerindeki değişiklikler (ödeme bekletmelerini kaldırma dahil) en geç ayın 20'sine kadar tamamlanmalıdır. Herhangi bir ayın 20'sinden sonra yapılan değişiklikler, sonraki ayın ödeme dönemine kadar geçerli olmaz. Ayrıca ayın 20'sindeki toplam bakiyeniz ödeme eşiğine ulaşmış olmalıdır. Bakiyeniz ödeme eşiğine ulaşmadıysa veya ödeme bekletme uygulaması söz konusuysa ilgili ayda ödeme almazsınız ve bakiyeniz sonraki aya devreder.
Ayın 21-26. günleri: Ayın 21'i ile 26'sı arasında Ödemeler sayfasında "Ödeme beklemede" satır öğesi görüntülenir. Bu satır öğesi, kazançların işleme konulduğunu ve bankanıza gönderildiğini gösterir.
Not: Ayın 21'i hafta sonuna veya tatile denk geliyorsa ödemeler ayın 21'inden sonraki ilk iş gününde yapılabilir.

AdSense'de ödeme zaman çizelgesi hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

1 Yorumlar

  1. Merhaba Amerikada geçen sene açtığım bir llc şirket var, yıllık beyanları vergileri vs ödendi, iyi durumda. türkiyede yaşıyorum. şirketi online açtım. adsense türkiye üzerinden başvurup amerika şirketinin bilgileri ile vergi ödemesine tabii olmam mümkün müdür? daha önce türkiyeden açtım, sitem onaylandı ama bir hafta sonra sildim. gelirin dolar olmasını nasıl sağlarım çünkü gelirleri amerikada harcamayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil

Reklam, hakaret, küfür yasaktır.