Google Hesabının Yaş Gereksinimlerini Karşılamamasından Dolayı Devre Dışı Bırakılması

Google Hesabının Yaş Gereksinimlerini Karşılamamasından Dolayı Devre Dışı Bırakılması

Google hesabına sahip olmak için belli bir yaşa gelmiş olmanız gerekir. Bu yaş Türkiye'de 13'tür. Diğer ülkelerde değişiklik gösterebilir. Listeyi görmek için buraya tıklayın. Eğer Google, hesap açmak için minimum yaş şartını karşılamadığınızı tespit ederse hesabınızı devre dışı bırakır. Bazı durumlarda (örneğin sistemde yaşınızı güncellerken yaşınızı minimum yaşın altında yaparsanız) Google hesabınız devre dışı bırakılabilir. Tabii hesabınız hemen devre dışı bırakılmıyor. 14 gün içinde hesabınıza ya gözetim eklemeli ya da minimum yaş gereksinimini karşıladığınıza dair belge göndermeniz gerekir.

14 Gün İçinde Hesaba Gözetim Eklemezsem veya Yaş Gereksinimini Karşıladığınıza Dair Resmi Bir Belge Sağlamazsam Ne Olur?

14 gün içinde sizden istenen belgeyi Google'a göndermezseniz (tabii yaş şartını karşılıyorsanız) veya hesabınıza aile üyenizin birinin gözetimine eklemezseniz hesabınız devre dışı bırakılır. 30 gün sonra ise hesabınız kalıcı olarak silinir.
Hesabınız devre dışı bırakıldıktan sonra yayınlamış olduğunuz içerikler (örneğin YouTube videolarının, Blogger içerikleriniz) gizlenir. Hesabınız silinirse bunlar da silinir.

Hesabınız için Gözetim Ekleme 

Eğer Google hesabına sahip olmak için minimum yaş gereksinimini sağlamıyorsanız ebeveynlerinizden biri kendi Google hesabını kullanarak gözetim ayarı yapmasını isteyebilirsiniz. Bunun için Google'ın ücretsiz ürünü olan Google For Families'i kullanabilir ebeveyniniz. Hesap gözetim ayarının nasıl yapılacağı konusunda şu yazıyı okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu işlem için 14 gününüz vardır. 14 gün içinde bu ayarı açmazsanız hesap devre dışı bırakılır. Hesabınız devre dışı bırakıldıktan sonra 30 gün içinde gözetim ayarlarını etkinleştirmezseniz hesabınız silinir.

Yaş Gereksinimlerini Karşılıyorsanız Hesabınızı Yönetecek Yaşta Olduğunuzu Doğrulama

Eğer yaşadığınız ülke için minimum Google hesabı sahibi olma yaş şartını karşılıyorsanız yaşınızı kimlik kartınızda (resmi kimlik belgenizle) doğrulayabilirsiniz. Yaşadığınız yere göre kredi kartı ile doğrulama işlemi de yapılabilir.

Hesap Yaş Durumunuzu Kontrol Etme

Eğer bu sürece girmişseniz resmi bir belge vs. gönderdiyseniz isteğinizin durumunu buradan kontrol edebilirsiniz.

Hesabınızın yeniden etkinleştirilmesini bekliyorsanız veya hesabınızı yeniden etkinleştiremiyorsanız bazı Google Hizmetlerinden hesap verilerini indirebilir ve kaydedebilirsiniz. İlk 14 gün içinde hesabınızda oturum açabilir ve verilerinizi indirebilirsiniz. Hesabınız devre dışı bırakıldıysa bazı Google hizmetlerinden hesap verilerini indirip kaydedebilirsiniz.

İsterseniz Hesabınızı Silebilirsiniz

Eğer hesabınıza ne gözetim eklemek ne de yaşınızı resmi belge ile doğrulamak istemiyorsanız hesabınızı devre dışı bırakılmadan önce silebilirsiniz. Hesabınızı silme konusunda şu yazıyı okuyabilirsiniz.

Hizmete Özgün Yaşlar

Bazı Google ürünlerini kullanabilmek için yaşınız daha büyük olması gerebilir. Bu ürünler:
YouTube: Bazı videoları (yaş kısıtlaması olan videolar) izlemek için 18 yaşından büyük olmanız gerekir. Yaş kısıtlamalı videolar hakkında daha fazla bilgi edinin.
Google AdSense/AdMob/Ad Manager: 18 yaşından büyük olmanız gerekir.
Google Ads: 18 yaşından büyük olmanız gerekir.
Google Pay: Ülkenden ülkeye değişiklik gösterebilir. Yaş gereksinimlerini öğrenmek için ülkeye özgü hizmet şartlarını okuyunuz.

Daha Fazla Yardıma Mı İhtiyacınız Var?

Google Hesaplar Yardım Topluluğunda bulunan ürün uzmanlardan yardım isteyebilirsiniz. Google Hesaplar Yardım Topluluğunda yeni konu açmak için buraya tıklayın(Google hesabınızla giriş yapmış olmanız gerekir.)

0 Yorumlar