Gmail'de Başka E-Posta Adreslerinize Gelen Maillerini Kontrol Etme ve Yeni Mail Gönderme

Gmail'de Başka E-Posta Adreslerinize Gelen Maillerini Kontrol Etme ve Yeni Mail Gönderme

Gmail üzerinde başka e-posta adreslerinizden gelen mailleri kontrol edebilir ve o e-posta adreslerinden Gmail üzerinden yeni mail gönderebilirsiniz. E-Posta adresiniz @hotmail.com, @gmail.com, @yandex.com, @siteniz.com olsun fark etmez.

Gmail Üzerinden Maillerinizi Kontrol Etme ve Yeni Mail Gönderme için Yapmanız Gereken Adımlar:

  1. Bilgisayarınızda Gmail hesabınızdan oturum açın. Gmail'e erişmek için tıklayın.
  2. Sağ üstte yer alan Ayarlar simgesine tıklayın. Ardından "Tüm ayarları görüntüleyin"e tıklayın.
  3. "Hesaplar ve içe aktarma işlemi" sekmesini tıklayın. 
  4. "Diğer hesaplardaki postaları kontrol et" bölümünde "Posta hesabı ekleyin"'i tıklayın.
  5. Gmail üzerinde kontrol etmek istediğiniz e-posta adresini ilgili alana yazın. Ardından İleri butonuna tıklayın.
  6. Burada karşınıza iki seçenek çıkacak. Bunlar: "Hesapları Gmailify'ı kullanarak bağla" ve "Diğer hesabımdaki e-postaları içe aktar (POP3)". İlk seçeneği her zaman kullanamayabilirsiniz. İlk seçenekte direkt ilgili mail hesabınıza Google'a erişim izni veriyorsunuz. Böylece POP3 ile uğraşmadan direkt mailleriniz Gmail'e senkronize oluyor. Gmailify'i Outlook, Yandex Mail gibi servislerde kullanabilirsiniz. Gmailify zaman zaman başarısız olabilir. Yani ilk etkinleştirme esnasında olumsuz mesaj ile karşılaşabiliyorsunuz. O zaman ikinci seçenek olan POP3'ü seçmelisiniz. POP3 seçenler için devam ediyorum.
  7. POP3 bilgilerini girin. Eğer bu bilgileri bilmiyorsanız mail arayüzünün yardım yazılarına kontrol edebilirsiniz. Eğer siteniz için bu işlemi yapıyorsanız mail servisi aldığınız şirket ile iletişime geçip siteniz için POP3 bilgilerini öğrenebilirsiniz. Bu adımı başarıyla geçebilmek için POP3 ayarlarda açmanız gerekir. Kontrol ediniz.
  8. Tüm bilgileri yazdıktan sonra Hesap Ekle butonuna basın. Eğer eklemiş olduğunuz e-posta adresi ile mail göndermek istemiyorsanız "Hayır" seçip son butonuna basın (Bu ayarı daha sonra değiştirebilirsiniz.) Eklediğiniz e-posta adresi Gmail üzerinde mail göndermek istiyorsanız "Evet, (eklemiş olduğunuz e-posta adresi) adresinden posta gönderebilmek istiyorum." seçip Sonraki butonuna basın.
  9. Ad kısmına mail için kullanmak istediğiniz adınız girin (genelde kendi adınız olur). Ardından sonraki butonuna basın. 
  10. SMTP bilgilerini girin.  Eğer bu bilgileri bilmiyorsanız mail arayüzünün yardım yazılarına kontrol edebilirsiniz. Eğer siteniz için bu işlemi yapıyorsanız mail servisi aldığınız şirket ile iletişime geçip siteniz için SMTP bilgilerini öğrenebilirsiniz. Bu adımı başarıyla geçebilmek için SMTP ayarlarda açmanız gerekir. Kontrol ediniz.
  11. Hesap ekle butonuna basın. Sonra mail göndermek istediğiniz (eklemiş olduğunuz e-posta adresi) mail adresine güvenlik amacıyla bir kod gönderilecek. Bu konuda "Onay kodunu girin ve doğrulayın" kısmına yazıp "Doğrula" butonuna basın veya direkt mail içindeki linke tıklayın ve Pencereyi kapatın.
Bu işlemden sonra Gmail eklemiş olduğunuz e-posta adresinden tüm eski ve gelecek mailleri Gmail arayüzüne çekecek. Eklemiş olduğunuz e-posta adresiyle yeni iletilerde gönderebileceksiniz. Test amaçlı kendi mail adresinizden posta adresi olarak eklemiş olduğunuz mail adresine bilr ileti gönderebilirsiniz. İletiyi Gmail hesabınız da da görebileceksiniz. 

Diğer hesaplardaki postaları kontrol et kısmında eklemiş olduğunuz hesapta e-postanların en son ne zaman kontrol edildiğini görebilirsiniz. "Geçmişi görüntüle" tıklayarak kontrol geçmişini ve logunu görebilirsiniz. "Şimdi postaları kontrol et" tıklayarak da gelen mail var mı yok mu diye manuel olarak kontrol gerçekleştirebilirsiniz. Sistem sık sık kontrol eder yeni mail olup olmadığını. 

Eğer şifre değişikliği yaparsanız hesabınızda "bilgileri güncelle" kısmından ilgili alana yeni şifrenizi girmeniz gerekir. "Sil" yazısına tıklayarak eklemiş olduğunuz hesabı Gmail üzerinden kaldırabilirsiniz.

Daha Fazla Yardıma Mı İhtiyacınız Var?

Gmail Yardım Topluluğunda bulunan ürün uzmanlardan yardım isteyebilirsiniz. Gmail Yardım Topluluğunda yeni konu açmak için buraya tıklayın(Google hesabınızla giriş yapmış olmanız gerekir.)

2 Yorumlar

  1. gmail hesabıma şirket mailimi ekleme sonrasında mail senkronizasyonunda sorun yaşıyorum. mailler aşırı geç geliyor. destek olmanız mümkün mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Gmail > Ayarlar > Hesaplar ve İçe Aktarma İşlemi > Diğer hesaplardaki postaları kontrol et bölümündeki hesaplar otomatik olarak saatte 1 kere kontrol edilir. Bu e-posta adreslerine gelen mail yoğunluğu arttıkça bu süre de kısalacaktır. Maalesef bu süreye dışarıdan müdahale edilemiyor. İstediğin zaman e-posta adresinin hemen altında yer alan "Şimdi postaları kontrol et"e tıkayarak kontrol sağlayabilir.

      Sil

Reklam, hakaret, küfür yasaktır.