Google Hesabının Şifresini Sıfırlama & E-Posta Adresini Öğrenme (Videolu Anlatım)

Google Hesabının Şifresini Sıfırlama & E-Posta Adresini Öğrenme

Hesabınızın e-posta adresini veya şifresini unutmuş olabilirsiniz. Bu yazıda unutmuş olduğunuz e-posta adresini bulmanızı ve unutmuş olduğunuz şifrenizi sıfırlamanız için gerekli adımları paylaşacağım.

Hesabınızın e-posta adresini öğrenme veya şifresini sıfırlama yalnızca Hesap Kurtarma sayfası ile mümkündür. Google hesabın sahibi siz olduğunuzu doğruladığı sürece bu bilgileri öğrenmenize ve sıfırlamanıza yardımcı olur. Siz de Google'ın hesabın sahibi siz olduğunu doğrulamasına yardımcı olacak birkaç şey yapabilirsiniz. Bunlar:

  • Hesap kurtarma sayfasında e-posta adresini veya şifrenizi sıfırlarken genellikle oturum açtığınız cihazı kullanın.
  • Hesap kurtarma sayfasında işlem yaparken genellikle hesabınızdan oturum açarken kullandığınız tarayıcıyı kullanın.
  • Hesap kurtarma sayfasında hesabınızı kurtarırken genelde hesabınızda oturum açtığınız konumdan bulunun.
Bunlar dışında hesap kurtarma sayfasında yer alan tüm soruları cevaplandırmaya çalışın. Soruları atlamamanız ve cevaptan emin değilseniz bile en iyi tahmini vermeniz Google'ın hesabın size ait olduğunu doğrulamasına yardımcı olacaktır. Bu konuda daha fazla ipucu istiyorsanız şu yazıyı inceleyin: Hesap kurtarma adımlarını tamamlama ipuçları

Kullanıcı Adınızı (E-Posta Adresinizi) Unuttuysanız Gerçekleştirmeniz Gereken Adımlar:

Google hesabınıza giriş yaparken kullanmış olduğunuz e-posta adresini hatırlamıyorsanız Hesap Kurtarma sayfası aracılığıyla öğrenebilirsiniz.
  1. Öncelikle Hesap Kurtarma sayfasını ziyaret edin.
  2. "E-posta adresinizi mi unuttunuz?" bağlantısını tıklayın.
  3. E-Posta adresini unutmuş olduğunuz Google hesabıyla ilişkili Kurtarma Telefon Numarası veya Kurtarma E-Posta Adresini girin.
  4. E-Posta adresini unutmuş olduğunuz Google hesabınızın "Ad" ve "Soyad"larını ilgili kısımlara girin.
  5. Google bazen direkt kurtarma e-posta adresinize veya kurtarma telefon numaranıza kod gönderir. Bu konuda ilgili kısma girdikten sonra girmiş olduğunuz kurtarma adresine bağlı tüm Google hesaplarını görebilirsiniz. Google hesabın size ait olduğunu tam olarak doğrulayamadıysa size hatırlamış olduğunuz son şifreyi veya güvenlik soruları sorabilir. Eğer yanıtlayamıyorsanız "Başka bir yöntem dene"yi tıklayın.
Videolu Anlatım:


Bu işlem sonunda başarılı olursanız kurtarma adresine bağlı tüm Google hesaplarını görebilirsiniz. Eğer başarısız olursanız Google bu hesabın size ait olduğunu doğrulayamadı tarzı bir uyarı ile karşılaşırsınız. Olumsuz bir sonuçla karşılaşmışsanız hesap kurtarma sayfasında göz önünde bulundurmanız gereken ipuçlarını okuyun: Hesap kurtarma adımlarını tamamlama ipuçları

Şifrenizi Sıfırlama

Google hesabınızın şifresini hatırlamıyorsanız Hesap Kurtarma sayfası aracılığıyla şifrenizi sıfırlayabilirsiniz.

  1. Öncelikle Hesap Kurtarma sayfasını ziyaret edin.
  2. Şifresini unuttuğunuz Google hesabın e-posta adresini yazınız. (Eğer e-posta adresini de unuttuysanız yukarıdaki adımlarla e-posta adresinizi sıfırlayabilirsiniz.)
  3. Size sorulan tüm soruları en iyi şekilde yanıtlayın veya güvenlik sorusunu yanıtlayamıyorsanız "Başka bir yöntem dene"yi tıklayın.
  4. Erişiminiz olan bir iletişim e-posta adresi girip doğrulamayı tamamlayın (Google, hesap kurtarma işleminizin durumuyla ilgili güncelleme göndermek için girdiğiniz bu e-posta adresini kullanır).
Videolu Anlatım:


Bu işlem sonunda başarılı olursanız Google hesabınızın şifresini sıfırlamanız için yeni şifrenizi gireceğiniz bir alan karşınıza çıkar. Eğer başarısız olursanız Google bu hesabın size ait olduğunu doğrulayamadı tarzı bir uyarı ile karşılaşırsınız. Olumsuz bir sonuçla karşılaşmışsanız hesap kurtarma sayfasında göz önünde bulundurmanız gereken ipuçlarını okuyun: Hesap kurtarma adımlarını tamamlama ipuçları

Daha Fazla Yardıma Mı İhtiyacınız Var?

Google Hesaplar Yardım Topluluğunda bulunan ürün uzmanlardan yardım isteyebilirsiniz. Google Hesaplar Yardım Topluluğunda yeni konu açmak için buraya tıklayın. (Google hesabınızla giriş yapmış olmanız gerekir.)

0 Yorumlar