Ders 2: Siteyi Google AdSense'e İnceleme İçin Gönderme

Ders 2: Siteyi Google AdSense'e İnceleme İçin Gönderme

Önceki yazı olan Siteyi Google AdSense'e Hazırlama'dan sonra şimdiki adımımız sitemizi AdSense için incelemeye göndermek olacak. Bu işlemden önce AdSense YouTube kanalında AdSense Program Politikalarını, Google Yayıncı Kısıtlamalarını ve Site Onay serisinin bulunduğu videoları izlemenizi önereceğim. Bu videoların her biri ortalama 5 dakika. Türkçe altyazıya da sahipler. Videonun altyazı seçeneğini nasıl aktifleştireceğinizi bilmiyorsanız bu yazı size yardımcı olacaktır. İşte o oynatma listeleri:

Bu videoları da izlediyseniz ve sitenizin inceleme için hazır olduğunuzu düşünüyorsanız sitenizi artık inceleme için gönderebilirsiniz. Eğer aktif bir AdSense hesabınız varsa sol tarafta Siteler'e tıklayın. Sonrasında "Site ekle" butonuna tıklayın. İlgili alana sitenizin linkini yapıştırıp Kaydet ve devam et butonuna tıklayın. Sonrasında size verilen kodu sitenizde uygun alana yapıştırın.

Eğer aktif bir AdSense hesabınız yoksa AdSense hesabı açmanız gerekir. Bunun için ana sayfaya geldikten sonra sağ üstte bulunan Başlayın butonuna tıklayın. Eğer cihazınızda birden fazla Google hesabıyla giriş yaptıysanız AdSense hesabı oluşturmak istediğiniz Google hesabıyla oturum açtığınızdan emin olun. Ülke kısmında ikamet ettiğiniz ülkeyi seçin. İkamet etmediğiniz bir ülkeyi seçmek sizin için ileride sorun yaratacak. E-posta bildirim seçeneklerini ayarlayıp sözleşmeyi kabul ettikten ve uygun yere sitenizin linkini yapıştırdıktan sonra Kayıt ol butonuna tıklayın. Kodu alıp ilgili yere yapıştırdıktan sonra incelemenin bitmesini bekleyin.

AdSense Reklam Kodunu Nereye Yapıştıracağım?

Aşağıda bağlantılarını verdiğim yazılar ile reklam kodunu nereye yapıştıracağınız öğrenebilirsiniz.

Blogger İçin: 
AdSense'in site incelemeleri çoğunlukla 2 hafta sürebiliyor. Fakat bazı durumlarda bu süre 1 ay - 1.5 ay'a uzayabiliyor. Eğer iste incelemeniz 1.5 aydan uzun sürdüyse AdSense Yardım Topluluğu aracılığıyla yeni bir konu açarak destek alın.

Yorum ve önerilerinizi paylaşmayı unutmayın.

0 Yorumlar