AdSense Çift Hesap Hakkında Sıkça Sorulanlar

 

Çift Hesap Hakkında

AdSense'ye para kazanmak için başvurdunuz. Mutlu bir şekilde bekliyorsunuz. Ertesi gün enerjik bir şekilde uyandınız her zaman ki gibi kahvenizi alıp bilgisayarınızın başına geçtiniz. Ardından mail kutunuza baktınız. AdSense'den bir mail gelmiş! Çok çabuk sonuçlandı başvurum diye düşünüp hemen mailin içeriğine baktınız. Ama o da ne! Başvurunuz reddedilmiş. Hem de çift hesap yüzünden. Ama dur benim başka hesabım yok diye düşündünüz. Fakat vardı çok önceden açmış olduğunuz bir hesap. Bu hesabı hatırlamıyorsunuz fakat. 

Bu yazımda "Zaten mevcut bir AdSense hesabınız var" reddiyle karşılaşan çift hesap mağdurlarının sıkça sorulan sorularını yanıtlayacağım.

Bu Bir Sorun veya Problem Mi?
Hayır. Bu bir sorun veya problem değildir. AdSense'nin Şartlar ve Koşullarını ihlal ettiğinizden hesabınız onaylanmıyor.

AdSense Başvurum Neden Reddedildi?
AdSense kullanıcı başına 1 hesap kullanılmasına izin verir. Şartlar ve Koşulların 2. Maddesinde bu detay vurgulanır. Sizin önceden onaylı bir hesabınız olduğundan yeni bir hesap açılmanıza izin verilmiyor. Bundan dolayı başvurunuz reddediliyor. 

AdSense'nin Şartlar ve Koşullarında ki 2. Maddesi Nedir? İlgili Maddeyi Paylaşır Mısınız?
2. Hizmetler'e Erişim; AdSense Hesapları Hizmetleri kullanımınız, bir AdSense Hesabı ("Hesap") oluşturmanıza ve bu hesabın bizim tarafımızdan onaylanmasına tabidir. Hizmetlere erişiminizi reddetme veya sınırlandırma hakkımız mevcuttur. Hesabınızın doğrulanması amacıyla zaman zaman ismininiz, adresiniz ve diğer tanımlayıcı bilgileriniz dahil olmak üzere sizden ek bilgi sağlamanızı isteyebiliriz. Hizmetleri kullanmak için başvuruda bulunarak, bir bireyseniz, en az 18 yaşında olduğunuzu beyan etmiş olursunuz. Yalnızca bir Hesaba sahip olabilirsiniz. Sizin (sizin talimatınız ve kontrolünüz altındakiler dahil olmak üzere) birden fazla Hesap yaratmanız halinde, Google'dan ek ödeme hak etmeyeceksiniz ve aşağıdaki hükümlere tabi olarak Hesaplarınız kapatılacak.
 
Bu Reddedilme Sebebini Nasıl Düzeltebilirim?
Bu konuda iki yöntem bulunuyor. Biri bu reddedilme nedenini kesin olarak düzeltirken diğeri kesin olarak düzeltemiyor.
 
1) İlk Yöntem: Önceki Hesaplarınızı/Hesabınızı İptal Etmeniz veya Onaylı Hesabı Kullanmaya Devam Etme
Önceden açmış olduğunuz onaylı hesaplarınızı kapatıp hesabınızı tekrar incelemeye göndererek bu reddedilme sebebini düzeltebilirsiniz. Hesabı kapatmak yerine onaylı hesabı da kullanmaya devam edebilirsiniz.
 
a) Peki Hesabını Nasıl İptal Edeceğim/Kapatacağım?
AdSense hesabınızı kapatmak için şu yazıyı okuyabilirsiniz: https://support.google.com/adsense/answer/9914?hl=tr 
Eğer AdMob hesabınız da varsa önce onu iptal etmelisiniz. Bunun için şu yazıyı okuyabilirsiniz: https://support.google.com/admob/answer/6273540?hl=tr
 
b) "Hesap" sekmesine bende pasif. Hesap ayarlarıma erişemediğimden hesabı kapatamıyorum.
Eğer hesap sekmeniz pasifse bu hesabınızın onaylı olmadığını gösterir. Başka bir aktif hesabınız mevcuttur. Onu kapatmalısınız.
 
c) Aktif AdSense Hesabımı Hatırlamıyorum/Bilmiyorum. Nasıl Kapatacağım?
Google, eğer başvurunuzu çift hesap nedeniyle reddettiyse aktif AdSense hesabınızın e-posta adresinin ilk birkaç harfini sizle paylaşıyor. O paylaşılan ilk birkaç harften yararlanarak e-posta adresinizi bulabilirsiniz.
 
d) Google'ın Aktif AdSense Hesabım İçin Harfler Bana Yardımcı Olmadı. E-Posta Adresimi Başka Nasıl Öğrenebilirim?

Videolu Anlatımlar:
· Kullanıcı adını (E-posta adresini) öğrenme: https://youtu.be/wvt9e30UTM8 
· Şifreyi sıfırlama: https://youtu.be/hY3tr0n_4M0

Eğer ilgili Google hesabına kurtarma e-posta adresi veya kurtarma telefon numarası eklediyseniz e-posta adresinizi öğrenebilirsiniz. İlgili Adımlar:

  1.  Hesap Kurtarma sayfasını ziyaret edin 
  2. "E-posta adresinizi mi unuttunuz?" bağlantısını tıklayın 
  3. Erişmeye çalıştığınız hesabınızla ilişkilendirilmiş kurtarma e-postasını veya kurtarma telefon numarasını girin.
  4. Hesap için "Ad" ve "Soyadı" girin 
  5. Bilinen son şifrenizi girin veya güvenlik sorusunu yanıtlayamıyorsanız "Başka bir yöntem dene"yi tıklayın
Bu işlemi yaparken şu ipuçlarını da göz önünde bulundurun.
 
Hesabınıza kurtarma e-posta adresi veya kurtarma telefon numarası eklemediyseniz, eklediğiniz bilgileri hatırlamıyorsanız veya eklediğiniz bu bilgiler kullanım dışı ise e-posta adresini tahmin ederek bulmak dışında bir şansınız kalmıyor.
 
2) İkinci Yöntem: Bir Yakınınızın Adına AdSense Hesabı Açma:
Bu yöntem her zaman başarılı olmayabilir. Bu yöntemi denerken AdSense'ye hiç girmemiş bir cihazda yapmanızı öneririm. Tavsiyem bir VDS alıp bu işlemlerinizi yapmanızdır. Bu işlemi AdSense'ye giriş yapmamış bir IP adresiyle yaparsanız başarı sansınız yükselir. Hesaba gireceğiniz bilgiler daha önce herhangi bir AdSense hesabında kullanılmaması da önemlidir. Bu hesabın tüm sorumluluğun yakınınıza ait olacağını unutmayın. 
 
Bu Reddedilme İle Alakalı İlgili Birim İle İletişime Geçemez Misiniz?
Maalesef hayır. Şartlar ve Koşulları ihlal ettiğiniz için ilgili birim bu konuda size yardımcı olamıyor.
 
Google Hesabımı Kapattım. AdSense Hesabım Kapatılır Mı Bu Şekilde?
Google hesabınızı kapatmanız AdSense hesabınızı kapatmayı sağlamaz. AdSense hesabınızı bizzat kapatmanız gerekir.

0 Yorumlar