AdSense'de PIN Konusuna Genel Bakış! PIN ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

AdSense'de PIN Konusuna Genel Bakış! PIN ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

AdSense, yayıncılarının hesapların ve ödemelerin güvenliği için kullanıcılarının adreslerini doğrulamasını ister. Adres doğrulamak için PIN adı verilen 6 haneli bir numara Google tarafından adresinize ücretsiz gönderilir. Bu 6 haneli numara bir zarf içindedir. PIN zarflarını Türkiye'de PTT (Posta Telgraf Telefon) tarafından dağıtımı yapılmaktadır. 

Yeni AdSense PIN Sorun Gidericileri: 

• AdSense Kullananlar İçin (Web sitesinde reklam yayınlayanlar): https://support.google.com/adsense/workflow/11033519
• YouTube İş Ortağıysanız (YouTube'dan para kazanıyorsanız) [YouTube için AdSense]: https://support.google.com/youtube/troubleshooter/1094206?hl=tr ve AdSense için kullanılan PIN sorun giderici

Yeni AdSense PIN sorun gidericileri ile ilgili bilgi için şu yazıyı okuyabilirsiniz.

YouTube İş Ortağıysanız (YouTube'dan para kazanıyorsanız) [YouTube için AdSense kullanıcısıysanız] PIN ile ilgili sorularınızda/sorunlarınızda YouTube İçerik Üretici Destek Ekibi ile iletişime geçebilirsiniz. 

PIN Doğrulama Süreci Ne Zaman Başlar?

PIN doğrulama süreci hesabınızda $10 veya $10'a eşit yerel para biriminde bulunduğu zaman başlar. Google ilk PIN'i otomatik olarak oluşturur ve adresinize gönderir. Bu konuda size de bilgi verir. Genellikle PIN süreciniz başladığı zaman AdSense hesabınızın bağlı olduğu e-posta adresine bir mail ve AdSense hesabınıza bir bildirim/uyarı gönderir.

PIN Sürecinin Tamamlamak İçin Ne Kadar Sürem Var?

PIN süreci başladığından itibaren 4 ay içerisinde PIN'i AdSense hesabınızda bulunan PIN kartına girmeniz gerekir. 4 ay sonunda eğer girmezseniz reklamlarınızın gösterimi durur. Doğal olarak da kazanç sağlamaya devam edemezsiniz. PIN ile hesabınızın adresini doğruladıktan sonra reklamlarınız genellikle 48 saat içinde tekrar gösterime girer.

PIN Kartını Nedir? Nerede Bulabilirim?

PIN kartı PIN ile ilgili işlemleri yönettiğiniz yerdir. Yeni PIN isteme, PIN'i girme buradan yapılır. PIN kartınız AdSense Panelinizde yer alır. Öncelikle AdSense'den hesabınıza giriş yapın. Panelinizin ana sayfasında olduğunuzdan emin olun. Ana Sayfanızda PIN kartı bulunur. Bazen "Daha Fazla Göster"e basmanız gerekebilir.

Kaç Kere PIN İsteyebilirim? PIN İsteme Süreci Nasıl İşliyor?

Toplam 4 kere PIN isteyebilirsiniz. Her PIN istemeniz arasında 3 hafta olması gerekir. PIN isteme süreci şu şekildedir:
  1. İlk PIN $10 veya $10'a eşit yerel para biriminde bulunduğu zaman otomatik olarak oluşturulur ve adresinize gönderilir.
  2. Eğer ilk PIN 3 hafta içinde gelmez ise PIN kartına gidip "Yeni PIN iste" butonuna basarak yeni PIN isteyebilirsiniz. Bu ikinci PIN istemenizdir.
  3. Eğer ikinci PIN 3 hafta içinde gelmez ise PIN kartına gidip "Yeni PIN iste" butonuna basarak yeni PIN isteyebilirsiniz. Bu üçüncü PIN istemenizdir.
  4. Eğer üçüncü PIN de 3 hafta içinde gelmez ise PIN kartına gidip "Yeni PIN iste" butonuna basarak yeni PIN isteyebilirsiniz. Bu dördüncü PIN istemenizdir.
Yani adresinize PIN 17 Kasımda gönderildi farz edelim. 3 hafta tam olarak 8 Aralık gece saatlerinde oluyor. Yani sıradaki PIN'i 9 Aralık günü istiyorsunuz. İsteme sürenizi şu şekilde hesaplayabilirsiniz: PIN gönderildikten 3 hafta + 1 gün sonra.

NOT: Gönderilen tüm PIN'ler aynıdır. Yani ilk PIN ile ikinci, üçüncü veya dördüncü PIN aynıdır.

4 Kere PIN İstedim Fakat Yine Gelmedi. Manuel Doğrulama İşlemini Nasıl Gerçekleştiririm?

4. PIN istemenizin üzerinden üç hafta geçmesine rağmen PIN yine gelmez ise adresinizi E-devletten edineceğiniz ikametgah belgesi ile doğrulatabilirsiniz. İkametgah belgesini almak için buraya tıklayın. Bu belgede yer alan isim, soyisim, adres vb. bilgiler AdSense hesabınızdaki bilgiler ile uyuşması gerekir. Aksi taktirde adresiniz doğrulanamaz. 
Manuel doğrulama için şu adımları sırayla uygulayın:
  1. Dördüncü PIN istemenizin üzerinden 3 hafta geçmesini bekleyin. (Eğer beklemezseniz olumsuz sonuç alabilirsiniz. Bazen PIN girme süresi de uzatılır.)
  2. Üç hafta geçmesine rağmen dördüncü PIN adresinize gelmemiş işe formu doldurabilirsiniz. Forma erişmek için buraya tıklayın.
  3. İsim, Soyisim, AdSense E-Posta Adresiniz, AdSense Yayıncı numaranız gibi istenen bilgileri doldurun.
  4. Belge yükleme kısmında sadece e-devletten edineceğiniz ikametgah belgesini yükleyin. Bu belge haricinde başka bir belge (kimlik fotoğrafı, ehliyet fotoğrafı, pasaport fotoğrafı gibi) başka belge yüklemeyin.
  5. Ardından formu gönderin.
Formu gönderdikten bir süre sonra (bu süre tamamen yoğunluğa bağlı) olumlu veya olumsuz geri dönüş alırsınız.

PIN Zarfım İle İlgili Kimle İletişime Geçebilirim? Takip Kodunu Nereden Alabilirim?

PIN zarfları Türkiye'de PTT ile dağıtıldığını belirtmiştik. PTT ile iletişime geçebilirsiniz. PIN zarfları takipsiz gönderildiğinden takip kodu yoktur. Bu zarfları bazen binanızın, apartmanınızın, evinizin önüne bazen dairenizin önüne bazen de direk size teslim edebiliyorlar. Bu tamamen kuryeye bağlıdır.

Kaç Kere PIN Denedim Nerede Öğrenebilirim?

Toplam kaç kere PIN denediğinizi, son PIN gönderiminin üzerinden geçen gün sayısı öğrenmek için buraya tıklayın. (O sayfaya erişmek için mevcut AdSense hesabının bağlı olduğu Google hesabıyla giriş yapmış olmanız gerekiyor.) Sayfaya eriştikten sonra "PIN kodu doğrulama durumu" bölümüne tıklayın. Açılan kısımda kaç kere PIN denediğinizi ve son PIN gönderiminin üzerinden geçen gün sayısı yazar.

Daha Fazla Sorum Var

AdSense ile iletişime geçme seçeneklerini öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Google'ın resmi yardım topluluğu olan AdSense Türkçe Yardım Topluluğu'nda konu açarak yardım isteyebilirsiniz.

0 Yorumlar