Birden Fazla AdSense Hesabım Olduğundan Başvurum Reddedildi. Neden?

Birden Fazla AdSense Hesabım Olduğundan Başvurum Reddedildi. Neden?

AdSense'de kullanıcı başına 1 adet hesap sahibi olma şansı verilir. Eğer birden fazla hesap açarsanız başvurunuz onaylanmayacak ve "Başka bir AdSense hesabınız olmamalı. Kişi başına yalnızca bir hesaba izin veririz. Başka bir AdSense hesabınız varsa yenisini kullanmak için lütfen bu hesabı kapatın." sebebiyle başvurunuz reddedilir. Bu durumda hesabı kapatmanız gerekir. Hesabınızı nasıl kapatacağınızı bilmiyorsanız buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

AdSense Şartlar ve Koşullarda kullanıcıların sadece 1 adet hesap sahibi olacağı yazılıdır. AdSense'ye kaydolurken bu Şartları ve Koşulları kabul edersiniz. 

AdSense Şartlar ve Koşullar 2. Madde:

2. Hizmetler'e Erişim; AdSense Hesapları: Hizmetleri kullanımınız, bir AdSense Hesabı ("Hesap") oluşturmanıza ve bu hesabın bizim tarafımızdan onaylanmasına tabidir. Hizmetlere erişiminizi reddetme veya sınırlandırma hakkımız mevcuttur. Hesabınızın doğrulanması amacıyla zaman zaman ismininiz, adresiniz ve diğer tanımlayıcı bilgileriniz dahil olmak üzere sizden ek bilgi sağlamanızı isteyebiliriz. Hizmetleri kullanmak için başvuruda bulunarak, bir bireyseniz, en az 18 yaşında olduğunuzu beyan etmiş olursunuz. Yalnızca bir Hesaba sahip olabilirsiniz. Sizin (sizin talimatınız ve kontrolünüz altındakiler dahil olmak üzere) birden fazla Hesap yaratmanız halinde, Google'dan ek ödeme hak etmeyeceksiniz ve aşağıdaki hükümlere tabi olarak Hesaplarınız kapatılacak.

Eğer hesabınız Google AdSense tarafından herhangi bir politika ihlali sebebiyle kapatılmışsa adınıza AdSense hesabı sahip olamazsınız. Tek şansınız itiraz etmek ve hesabınızın tekrar aktifleşmesini sağlamak. Eğer hesabınız Google AdSense tarafından herhangi bir politika ihlali ile kapatılamamışsa eski onaylı hesabınızı bulup kazanç sağlayabilir veya kazanç sağlamaya devam edebilirsiniz. 

Peki Diğer Hesaplarımı Nasıl Kapatacağım?

Hangi Google hesabında AdSense hesabı açtığınızı hatırlamıyorsanız tüm Google hesaplarınız ile teker teker giriş yapın. Sonrasında o hesap ile AdSense 'ye giriş yapmaya çalışın. Bu işlemleri gizli sekmede gerçekleştirmek sizin için daha kolay olur. Hesap değiştireceğiniz zaman gizli sekmeleri kapatıp yeni gizli sekmek açabilirsiniz. Eğer @gmail.com dışında farklı e-posta adresleri ile de Google hesabı açtıysanız onları da kontrol ediniz.
Videolu Anlatımlar:
· Kullanıcı adını (E-posta adresini) öğrenme: https://youtu.be/wvt9e30UTM8 
· Şifreyi sıfırlama: https://youtu.be/hY3tr0n_4M0

Unutmayın Google hesabınızı silmek AdSense hesabınızın silinmesini sağlamaz. AdSense hesabınızı Hesap sekmesinden iptal etmeniz gerekir.

Hala Hesabı Bulamadım. Artık Adıma Hesap Sahibi Olamayacak Mıyım?

Kendi bilgileriniz ile yeni AdSense hesabı sahibi olmanız çok zor (AdSense Şartlar ve Koşullar 2. madde gereği). Tavsiyem aile üyelerinizden biri adına hesap açmaktır. Yalnız unutmamanız gereken şey hesabın tüm sorumlulukları AdSense hesabı açacağınız kişiye ait olacaktır. Önerim AdSense hesabını açarken farklı cihazda açmanızdır. IP, MAC adresleri de eski AdSense hesabınıza/hesaplarınıza ait olmasın. Çerezleri vs. de silmenizi öneririm. Tabi bu yöntem ile kesin olarak AdSense hesabı olacaksınız diyemem. Yine Birden fazla AdSense hesabı nedeniyle AdSense hesabınız onaylanmayabilir.

Daha fazla sorunuz mu var? AdSense Türkçe Yardım Topluluğu'nda konu açıp Ürün Uzmanlarından yardım alabilirsiniz. AdSense Türkçe Yardım Topluluğu'na ulaşmak için buraya tıklayın.

0 Yorumlar